Da li ti apliciraš na oglase za posao? i zašto ne?

01.10.2021

Imali smo anketu gde je na pitanje „Da li si već aplicirao/la za neke poslove?“, vas 60% odgovorilo potvrdno, a čak 40% posto negativno. Iskreno, taj podatak nas je iznenadio, pa smo došli na ideju da napišemo razloge zašto ne treba da se plašiš da klikneš to čuveno APPLY!

Ukoliko si pri kraju studija i već razmišljaš o tome da treba da se zaposliš, počni već sad da gledaš oglase. Proces selekcije kandidata u nekim firmama je jako dug, sve su popularniji krugovi i psihološki testovi i to ume da se oduži. Da li je opravdano? Ako gledamo sa strane poslodavca, on traži kandidata koji će se uklopiti u firmu. Svojim znanjem dati doprinos, svojim stavom uticati pozitivno na aktivnosti u firmi i svojom odgovornošću, snalažljivošću i idejama možda i podići kvalitet poslovanja. Uf, mnogo se očekuje od kandidata, zar ne? Opet, zavisi i od pozicije za koju aplicirate, ali činjenica je da je proces selekcije sve duži, što je pozicija hijerarhijski viša i zahtevnija. Razlog je prost, niko ne želi da za par meseci traži drugog kandidata, već žele da ostvare CULTURAL FIT i saradnju, na obostrano zadovoljstvo, podrazumeva se.

A šta da radiš ti ako još uvek nisi negde aplicirao za posao? Prvo definiši razlog zašto. Opravdano je ako si srednjoškolac ili student, ali ako si apsolvent ili nezaposlen, PROBUDI SE! Ne čekaj da završiš još ovo ili ono, da usavršiš znanje engleskog, da malo odmoriš i putuješ…ako si ozbiljan, ne moraš da imaš iskustvo da bi aplicirao za posao.

Napravi svoj CV i apliciraj. Gledaj na to kao na praksu u razgovorima za posao. Čak i da traže nekog sa iskustvom, apliciraj. Nikad ne znaš kakva je konkurencija i koliko je ljudi apliciralo. Možda im se baš ti, sa nula iskustva, jedini istakneš kao potencijalni kandidat. Dešavalo se.

Možda na razgovoru toliko oduševiš komisiju/poslodavca da odluče da ti pruže šansu da se razvijaš i rasteš u njihovoj firmi. Vole poslodavci kad mogu da naprave svog “idealnog” zaposlenog, a to mogu jedino sa nekim ko je “tabula rasa”, i to nije ništa loše.

Nije loše biti početnik, nemati iskustva, znanja i sl., ali nije dobro ne pokušati da ga stekneš, ne pokazati volju, želju i ambiciju. Nemoj da se plašiš odbijanja jer je to normalno i na to gledaj kao na korak tj. intervju bliže tvom poslu. Gledaj na to kao ako te odbije dečko/devojka, vrv.se to desilo jer nije bio/la za tebe. Isto je i sa poslom. Naravno, dešava se da kandidati budu odbijeni jer nisu dovoljno kompetentni za poziciju za koju su aplicirali, ali na to gledaj kao na pravac unapredjivanja sebe. Tako da sutra ti budeš komententan.

Razloga da ne apliciraš za neki posao realno i NEMA. Može biti jedino u tvojoj glavi, iz straha i sl., ali savladaćeš ti to. Zato smo mi tu. Korak po korak.